CategorieënE-commerceHow-to

Verstuur persoonlijke e-mails vanuit WooCommerce

Persoonlijke e-mails worden beter gelezen. Dit geldt ook voor e-mails die automatisch verstuurd worden. In dit artikel lees je hoe je WooCommerce e-mails kunt personaliseren.

Met WooCommerce maak je eenvoudig en gratis een webshop van je WordPress website.

Persoonlijke band opbouwen via e-mail

Als ondernemer bouw je graag een persoonlijke band op met je klanten. Je klanten willen dit ook. Mensen communiceren graag met een persoon en niet met een computer. WooCommerce stuurt automatische e-mails, wat niet direct geassocieerd wordt met persoonlijk. Door gebruik te maken van variabelen kun je deze e-mails toch persoonlijk maken. Voeg bijvoorbeeld de naam van de klant toe en details van de bestelling.

WooCommerce e-mails wijzigen

Navigeer in de linker menubalk naar WooCommerce > Instellingen en klik op het tabblad “E-mails”. Je ziet nu een lijst met e-mails die standaard verzonden worden. Open de e-mail die je wilt bewerken door erop te klikken.

Personaliseren met variabele codes

E-mails in WooCommerce kun je personaliseren worden door gebruik te maken van variabele codes. Dit zijn (Engelstalige) benamingen, ingesloten door {}, bijvoorbeeld: {order_number}. Als je deze code invoegt zal WooCommerce dit deel automatisch vullen bij het verzenden van de e-mail. Hiervoor wordt de informatie uit een bestelling en/of van een klant gebruikt. In het bewerk scherm kun je deze codes gebruiken in het onderwerp, de e-mailkop en de aanvullende inhoud.

Hieronder vind je een lijst met veel gebruikte codes die wellicht ook handig zijn voor jouw webshop. Op deze pagina van WooCommerce vind je de complete lijst met mogelijkheden (Engelstalig).

Variabele codeUitleg
{customer_first_name}Voornaam van de klant
{customer_last_name}Achternaam van de klant
{customer_name}Voor- en achternaam van de klant
{customer_email}E-mailadres van de klant
{item_names}Lijst met bestelde producten
{order_number}Bestel-/ordernummer
{order_date}Besteldatum
{store_name}Naam van de webshop
{download_url}Link naar een digitale download
{post_id=xx}Link naar een blogpost (xx=ID-nummer)

Je e-mail ziet er in WooCommerce bijvoorbeeld zo uit:

Ga door al je e-mails en schrijf ze stuk voor stuk. Standaard maakt WooCommerce er een vrij zakelijke tekst van. Dat kun jij beter! Schakel e-mails die je niet nodig hebt uit, zo krijgt de klant niet teveel e-mails. Daar houden we niet van ­čśë

Deel dit artikel